Доналд Тръмп подписа указ, с който да ограничи защитата, с която се

...
Доналд Тръмп подписа указ, с който да ограничи защитата, с която се
Коментари Харесай

Тръмп срещу социалните медии - действие второ

Доналд Тръмп подписа декрет, с който да ограничи отбраната, с която се употребяват обществените мрежи, както и свободата, с която те разполагат при модериране на наличието си. По този метод той дава право на регулаторните органи да преследват с правни средства компании като или Фейсбук за метода, по който модерират наличието в платформите си, като лишава юридическата отбрана, която са имали досега.

" Ние сме тук през днешния ден, с цел да защитим свободата на словото от една от най-големите закани ", съобщи Тръмп от Овалния кабинет при подписването на този документ, който евентуално ще докара до дълга правосъдна борба, както отбелязва " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Указът е резултат от реакция на Twitter, която означи като евентуално недостоверно известие на американския президент, в което той твърди, че избори по пощата сигурно ще бъдат фалшифицирани. Социалната медия постави под туитовете на Тръмп наследник знак, който предизвестява читателите " да видят обстоятелствата за гласуването по пощата ", и ги насочва към страница, на която проверяващите обстоятелства на компанията са събрали обяснителна информация. Twitter приложи релативно сполучливо този метод за отбелязване на подправени изказвания за пандемията и ковид. Това обаче не се хареса на американския президент. 

" Малък брой медийни монополи управляват огромна част от всички обществени и частни връзки в Съединените щати. Те разполагат с неконтролирана власт да цензурират, редактират, скриват или модифицират всевъзможен тип връзка сред обособени персони и необятната аудитория ", посочи Тръмп.

Голямата интернационална гражданска организация реагира на действието на Twitter с екстаз, заявявайки, че обществената медия е направила това, което е редно – да отговори уместно на съответен подвеждащ туит, като разгласява корекции, основани на обстоятелствата. Според Avaaz такава стъпка е огромна победа за милионите членове на организацията, които са декларирали позицията си против заблуждаваща информация, изключително когато идва от политици. 

По-рано създателят на Facebook Марк Зукърбърг съобщи в изявление за CNCB, че огромните обществени медии не бива да се трансформират в пазители на политическата тирада в интернет. " Не считам, че Facebook или която и да е интернет платформа би трябвало да бъде съдия на истината ". 

 
" Ако бях жена, щях да ти пусна " – джендър вероятността на политическото говорене
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР